Dejting som hälsoaktivitet – och det fungerar!

För många människor är dejting trevligt och roligt, och hela tiden finns den där spralliga känslan av att man kanske hittar sitt livs kärlek. Nätdejting fungerar på samma sätt som fysisk dejting, den enda skillnaden är att man möts i en annan miljö – vilket har stora fördelar, men även nackdelar. Mest av allt blir människor ofta glada och uppiggade av dejting, vilket påverkar hälsan positivt.

Nätdejting vardagsmat

Nätdejting är det normala sättet att dejta, över 2 miljoner människor i Sverige har registrerat sig på en dejting sajt och under en vecka befinner sig flera tusen personer på dejter. 25 % av personerna hittar sin kärlek och ingår fast förhållande – vilket är en bra statistik.

Det enkla med en dejting sajt är tidsbesparingen – du kan direkt se vad personen har för intressen, mål och vem den söker innan du tar kontakt. Du kan sortera ut de personer som du har något gemensamt med, vilket du inte kan göra om du träffar någon på krogen. Man får ett försprång som betyder mycket. När du sedan börjar prata online är det alltid viktigt att använda kameran så att du tydligt kan se vem du pratar med – för det är här risken finns. Man kan skriva vad som helst om sig själv på nätet, men det är svårare att luras om du pratar med någon ansikte mot ansikte. Det blir mera som en fysisk träff.

Olika dejtingsajter har också olika typ av “mentalitet”. Du kan jämföra dem alla på den utmärkta jämförelsesajten nätdejtingtips.se, där du kan läsa om Match, Elitsinglar, eDarling med flera.

Din profil

Profilen är mycket viktig. Se till att du har bra bilder som verkligen visar hur du ser ut idag på ett trevligt och representativt sätt. Håll en positiv ton i din beskrivning och tala om vem du är och vad du söker – lägg korten på bordet. Det fungerar – förr eller lite senare.

alante-x