Hur kommer du åt kärlekshandtagen?

Rumpa och mage upplevs av många som problemområden. Framför allt är det med åren svårare att få bort vad som kallas kärlekshandtag. Det är det område som är mellan midja och höft och som gärna blir som kuddar. Det är svårt att träna bort fett på ett effektivt sätt men det finns övningar som hjälper till. Möjligheten finns även att utan ingrepp få hjälp att bli av med underhudsfett på önskade platser. Det är inte något fel att hjälpa naturen på traven.

Träning som fungerar

Rumpa och mage är inte alltid lätta att forma. För att bli av med fett är konditionsträning viktigt. Gärna träning i form av cykling och löpning men även raska promenader är bra. Låt pulsen höjas rejält och blanda med intervallträning. Kärlekshandtagen går inte att punktträna. Genom att göra magövningar och träna rumpan i kombination med konditionsträning kan du forma kroppen. Några bra övningar är utfall, benlyft och klassiska magövningar. Plankan hjälper också till att stärka magmuskler. För att bli av med kärlekshandtagen krävs även en hälsosam kost.

Få hjälp att forma kroppen

Kombinationen av hälsosam livsstil och träning räcker inte alltid. Numera är det vanligt att göra ingrepp för att bli sitt allra bästa jag. Kliniker som Akademikliniken kan hjälpa dig att bli av med fettdepåer. Idag finns många behandlingar som inte kräver operationer. Det kan vara genom att frysa ner fettceller. Behandlingen kallas också coolsculpting. En metod som är skonsam och hjälper till att bli av med de områdena som du inte riktigt lyckas träna bort. Det är viktigt att välja en klinik som bred kompetens och som hjälper dig att hitta rätt lösningar för dig. Du kan också få råd och stöd när det kommer till kost och hur du håller dig i form.

Kosten är viktig

För kvinnor är det ofta kärlekshandtag som bildas när du går upp i vikt. Kosten spelar stor roll när du tränar. Snabba dieter fungerar ofta bara tillfälligt. Därför är det viktigt att se till att försöka ha en blandad kost. Tallriksmodell är en klassiker som fungerar. Genom att äta tre mål mat och mellanmål kan du få mer ork att träna. Dessutom är det lättare att gå ned i vikt om du inte är hungrig. För att äta nyttigt behöver inte behöva betyda tråkig mat. Genom att undvika halvfabrikat, processad mat och äta rena proteiner kan du nå målen snabbare.

Träna på gym eller hemma?

Det går bra att träna hemma om du gillar konditionsträning på egen hand. Ibland kan det tyvärr uppstå motivationsproblem vid hemma träning. Komma i gång som nybörjare kan också vara svårt. Dessutom är det svårare att lära sig göra övningar korrekt hemma. Därför kan det vara bra att variera mellan gym och hemmaträning. Idag har många gym också program för hur du kommer i gång med löpning. Genom att lära dig rätt andningsteknik och lära känna din kropp kan du sen fortsätta hemma. Gå på gruppträningar och träna exempelvis cross-fit kan hjälpa dig att bli av med underhudsfett. Det viktigaste är att du hittar den träningsform som passar dig.

alante-x