Padel är en riktig framgångssaga

Padel, som är en korsning mellan tennis och squash, går i korta drag ut på att du är utrustad med ett padelracket som liknar en träpaddel och spelar en boll i väggarna som motståndaren ska hinna ta. Det finns speciella padeltillbehör som padelbollar och padelracketar som är utformade speciellt för sporten. Det är viktigt att du har rätt utrustning som är anpassad efter din spelstil och spelnivå.

Padel har tagit Sverige med storm

Padel är en sport som har tagit svenskarna med storm, det är en snabbt växande träningsform. Att spela padel är inte bara bra träning utan väldigt socialt. Det är en enkel sport att lära dig och det passar i princip alla människor, både stora och små med eller utan förkunskaper. Om du är förmögen att träffa en boll, då kan du också spela padel. Antalet padelbanor ökar snabbt i Sverige på grund av det stora intresset.

Padelbollen får studsa i golvet och glasväggarna

En padelbana är 10 gånger 20 meter och banan omges med tre meter höga glasväggar som används i spelet. I mitten av banan finns ett nät. Poängsystemet är som i tennis. Padelbollen får studsa en gång i väggen eller i golvet innan den spelas tillbaka till motståndaren. Det är enligt spelreglerna okej att slå bollen i glasväggarna på din egen planhalva innan du spelar tillbaka bollen till motståndarlaget. Bollen måste gå över nätet. Om padelbollen studsar två gånger på din egen planhalva förlorar du poängen. Du får inte spela över bollen direkt till motståndarens glasväggar direkt utan att bollen har träffat marken eller väggen på din planhalva först.

Bli vän med väggen

När du ska spela padel är det bra att tänka på hur du står placerad på planen. Det spelar inte så stor roll hur bra du är på att slå bollen om du hela tiden står på fel ställe. Att utnyttja hela spelplanen inklusive väggarna är också ett bra tips när du ska spela. Bli vän med väggen, det kommer hjälpa mycket.

alante-x