Återhämtning och vila ger en bra hälsa

När du tränar mycket är det av största vikt att du återhämtar dig mellan träningspassen. Återhämtning innebär inte att du behöver ligga på sofflocket. Försök att hitta aktiviteter eller fritidsintressen som ger dig energi. Att ha ett annat fritidsintresse än träning är en bra idé. Exempelvis kan astronomi få dina tankar på annat håll. Om du är intresserad kan du investera i en stjärnkikare/teleskop för att kunna titta på himlen. När du tittar på himlen och olika fenomen med en stjärnkikare/teleskop kan du upptäcka fantastiska saker. Att ha ett intresse som stjärnor och astronomi är också hälsa. När du ägnar dig åt saker som du brinner för mår du bra och får energi. Det är återhämtning som bygger din hälsa.

Sömn är viktigast för återhämtningen

Sömn är i särklass den viktigaste pusselbiten i hälsa och återhämtning. Det är viktigt för alla att sova tillräckligt många timmar varje natt oavsett om du tränar eller inte. Det är när du hamnar i djupsömn som kroppen återhämtar sig extra bra. Musklerna som du har använt när du tränat byggs upp igen och blir starkare. Hur mycket sömn varje person behöver är högst individuellt men omkring 7-8 timmar per natt är ett bra riktmärke. Försök att hitta bra rutiner kring sömnen för att få de timmar du behöver.

Hitta något roligt som fyller energidepåerna

Träning är stress men det är inte stressen som bryter ner dig utan det är bristen på återhämtning som kan göra stor skada. Sömn är viktig för att ha en bra hälsa men det är även viktigt att ha andra aktiviteter som fyller på energikontot. Både för att gynna hälsan och för att vila från träning är andra fritidsintressen bra att ha. När du finner glädje i något kommer hela du att gynnas, både det mentala och fysiska. När det kommer till stress och nedbrytning av kroppen är det viktigt att fylla på med energi. Den energin bör bestå av både mat som är kroppens bränsle men även roliga saker. Du ska inte förringa vikten av att ha kul. En god hälsa är mycket mer än bara träning och mat.

alante-x