Vårda huden när du tränar

Huden är kroppens största organ och tar emot en hel del stryk genom livet. Saker som åldrande, rökning och dåliga kostvanor påverkar alla dess kvalitet och om du vistas mycket i solen bryts den ner ytterligare. Om du springer, cyklar eller tränar strandvolley är du särskilt utsatt men även om du inte använder bra hudvårdsprodukter när du duschar efteråt.

Med en bra skönhetsrutin kan du bromsa de nedslitande effekterna. Skaffa ett varierat sortiment med närande och vårdande produkter från Nivea, som inkluderar solskydd, duschtvålar och ansiktskrämer, för optimala resultat och att motverka ett för tidigt åldrande eller att få försämrad hudkvalité.

Rätt produkt för varje träningsform

Även om du alltid bör använda dag- och nattkrämer finns det vissa produkter som passar särskilt bra beroende på din motionsform. En bra solskyddsfaktor är A och O för dig som ska vara ute och en välgörande duschkräm med mintextrakt ger extra energi efter styrketräningspasset. Simning är underbart men torkar lätt ut huden och då behöver du en bra kroppslotion.

Att träning boostar självförtroendet är sedan länge vedertaget men också att känna sig ren och fräsch. Med en deodorant håller du dig torr och väldoftande både under och efter träningen och en ansiktsmask då och då hjälper huden återfuktas och föryngras. En kräm som stramar upp huden och motverkar rynkor är alltid en god idé, särskilt för dig som är lite äldre eller har gått ner mycket i vikt, och en lugnande kräm kan motverka rodnader efter ett svettigt pass. Håll dig i form både in- och utvändigt och njut av resultaten när du tränar mycket men också tar hand om din hud.

alante-x