Skapa ditt eget hemmagym

Idag är det vanligare än någonsin att människor skapar sina egna hemmagym. Det känns i coronatider bättre att träna själv, eller i mindre grupper. Har man bara ett lämpligt utrymme, finns det gott om utrustning att köpa till bra priser. Bara man väljer rätt saker.

Träning med basövningar

För den som tänker sig att ha ett hemmagym för att bygga muskler är förmodligen ett rack med stång det bästa att börja med. Till det behöver man en ordentlig bänk. Den bör ha ett material som gör att man inte glider av den. Ska man träna bänkpress måste man även ha stålarmar som går att fästa i racket som hindrar stången från att kunna falla ned om man tappar den. Det bästa är att dessutom alltid ha en så kallad spotter, som är en träningskamrat som lyfter av och övervakar stången. Man bör även investera i ljuddämpande mattor, annars kommer man bli galen på ljudet då vikterna sätts i golvet. Den som tänkt sig träna klienter har som egen företagare större möjligheter att investera i sitt gym. Genom ett smart företagslån slipper man dolda avgifter och startavgift. Det är pengar man kan ha bättre nytta av.

Prioriterad utrustning

Man ska inte köpa maskiner och utrustning vilka man inte använder. Det är även viktigt att komma ihåg att skrymmande utrustning kommer i längden stå oanvänd, då den tar mycket plats och blir bökig att dra fram och tillbaka. Att satsa på en sorts vikter, och ett mindre antal maskiner som alltid kan stå framme, är vägen att gå. Man ska akta sig för så kallade multigym, som utlovar tiotal rörelser i en och samma maskin. Risken är att de är ostabila, och kommer att kännas vingliga. Man måste även alltid följa tillverkarens rekommendationer om att skruva fast träningsredskap enligt instruktionerna. Detta ska man aldrig fuska med.

Kombinationsvikter

Det finns idag hantlar, där man med ett enkelt klick, kan fästa eller släppa vikter. Då får man fler hantlar i en och samma hantel. Detta kan spara otroligt mycket utrymme. Dessa bör vara av högsta kvalité, då denna typ av kombinationshantel lätt känns billig och oanvändbar om den inte är gediget uppbyggd. Det finns många sätt att kombinera utrustning så att samma saker går att använda till fler övningar. Därför är ett rackställ en bra investering. Där går att fästa stång för både dips och pull-ups. Dessutom har man basövningarna bänkpress, marklyft och benpress. Det är ungefär det man behöver för att kunna motsvara de övningarna man kan göra på ett traditionellt gym.

alante-x