Så får du friskare hår

Tycker du att ditt hår har blivit torrt och livlöst? Det kan hänga ihop med din hälsa överlag. Genom att ta hand om dig själv, äta nyttigt och träna regelbundet kan du också stärka ditt hår. Håret består till största del av protein så det är viktigt att du fyller på med protein via maten. Ät gärna fisk och baljväxter minst ett par gånger i veckan. Fisk innehåller även järn, vilket också är väsentligt för ett friskt hår. Om du inte äter fisk är det en god idé att äta omega 3-tabletter för att försäkra dig om att du får i dig alla viktiga näringsämnen.

Använd bra produkter till ditt hår

Förutom hälsan är det även viktigt att använda bra produkter som är anpassade efter din hårtyp. Varumärket Maria Nila är helt veganskt och tar väl hand om ditt hår. De har flera olika produktserier som är anpassade efter färgat hår, volym eller vårdande schampo, bara för att nämna några exempel. De har prisvärda produkter som får ditt hår att må bättre. Dessutom kan du köpa dem online så du inte behöver besöka en massa butiker nu under pandemin.

Ta kosttillskott regelbundet

För en bra hälsa inklusive ett friskare hår är det bra att boosta med olika typer av kosttillskott. Det finns flera kosttillskott som är speciellt anpassade för hår, hud och naglar och innehåller alla ämnen som du behöver. Det är väldigt viktigt att få sig zink eftersom en brist kan orsaka att håret går av eller till och med faller av. Koppar är också ett viktigt ämne då det är det som ger håret sin glans och lyster. Till sist bör du också få i dig C-vitamin eftersom det också påverkar ditt hår. Genom att regelbundet äta kosttillskott kan du se en förbättring av ditt hår inom ett par veckor.

Använd naturlig hårinpackning

Förutom att använda bra schampo och balsam är det också viktigt att ge håret lite extra kärlek med en naturlig hårinpackning. Kokosolja är perfekt för detta ändamål. Det ger håret en massa näring och får det att kännas tjockare. Massera in en mängd i hårbotten i blött hår. Om du har möjlighet får du gärna lämna kvar det över natten och skölja ur det på morgonen. Upprepa detta ungefär varannan eller tredje vecka för ett långvarigt resultat.

Stressa mindre

Stress har en negativ påverkan på allt från vår kropp till vår mentala hälsa. Det finns också ett samband mellan stress och håravfall. Därför bör du stressa så lite som möjligt. Två bra metoder för att komma ner i varv är yoga och meditation. Det räcker att du gör det mellan 15-30 minuter varje dag för att du ska börja märka skillnad. Det är väldigt viktigt för din hälsa överlag att du kan ta det lugnt och koppla av för att ladda batterierna och stärka allt, inklusive håret.

alante-x