När kommer resultaten?

Det är inte ovanligt att människor som vill komma i form har lite för bråttom när det gäller de förväntade resultaten. Ett par tunga lyft eller intensiva cykelrundor resulterar inte i mycket mer än träningsvärk till en början, men om man håller en bra och regelbunden träningsplan kan man räkna med att de första resultaten börjar märkas inom 6-8 veckor, förutsatt att träningen utförs korrekt.

De första förändringarna brukar vara invärtes. Saker som att man sover bättre, känner sig lugnare och gladare och helt enkelt mår allmänt bättre är alla typiska tidiga resultat av träning. Efter ett par månader brukar man också kunna märka sin ökade styrka då man till exempel kan lyfta tyngre eller gå upp för trapporna utan att bli lika andfådd som förr.

När det kommer till det rent fysiska utseendet så brukar det ta ungefär tre-fyra månader tills de första kommentarerna kommer från omgivningen. Det beror dels på att träningen gör en starkare och spänstigare, men också då viktnedgången och den ökade muskelstyrkan börjar yttra sig i form av mer definierade armar, ben och magmuskler. Efter ett år brukar skillnaden vara synbar för alla, men det kräver tålamod och att man inte ger upp.

alante-x