Att äta och träna för långvarig hälsa

Att leva hälsosamt kan i dagens samhälle visa sig vara problematiskt. Det är inte alltid lätt att äta rätt, och det är inte alltid lätt att träna när informationen och vetenskapen kring träning kan te sig vara så förvirrande. Så vad gör man för att överkomma allt detta och hålla sig hälsosam även in i de senare stadierna av livet?

Träning

Det är självklart viktigt att hålla sig aktiv, då det kan vara alltför lätt i modern tid att sitta ner större delen av dagen. Har man exempelvis en artros höft, kan man prova sig på yoga, för att kunna lindra sina symptom. Kroppsviktsträning och konditionsträning är utmärkta alternativ för att hålla sig aktiv, och är även gratis.

Ät rätt

Man behöver inte räkna enskilda kalorier för att hålla sig i form. Det kan vara både utmattande och vilseledande, då man kan räkna fel och få i sig fler kalorier än man behöver. Det viktiga är balans i kosten. Det är inget fel med att äta kolhydrater, men det borde inte utgöra en stor del av måltiden. Fyll istället tallriken med protein och grönsaker. Detta gör att man håller sig mätt längre och på så sätt minskar mängden kalorier på naturligt vis.

Vill man hålla sig i form och må bra genom hela livet är det livsviktigt att man gör rätt för sig i dessa två avseenden. Det är endast två saker att hålla koll på, så det är inte lika svårt som man tror!

alante-x