Lär dig göra armhävningar

Armhävningar är en av de mest klassiska övningarna men samtidigt en av de svåraste. Visst finns det vältränade fitnessguruer som kan göra 50 på en minut, men för de flesta är det rejält jobbigt att utföra mer än ett par – om ens det.

Samtidigt är det en av de mest effektiva allround-övningarna, då det ger styrka och balans åt bröstmusklerna, axlarna och armarna. Du kan göra dem hemma, på gymmet eller utomhus och det finns flera olika varianter att pröva på. Så sätt på dig snygga träningskläder från https://www.aimn.com/se/ för att komma in i den rätta andan, det är viktigt, och bli mästare på pushups.

Från nybörjare till avancerad

Är du helt grön så kan du dela upp dina armhävningar i tre varianter: stående mot en vägg eller ett träd, lutandes mot ett bord eller en bänk och nere på golvet eller marken. Satsa på att göra sammanlagt tio: börja på den lägsta och svåraste nivån, sedan till mitten och sist till ståendet. Den första gången kanske du endast klarar av en på golvet och två mot bänken, men så småningom kommer du att kunna göra alla tio i liggande läge. Då kan du öka på antalet repetitioner.

När du blivit stark nog kan du också variera på armhävningarna genom att exempelvis göra dem med en arm eller att omväxlande gå ner på armbågarna och händerna. Du kan också vända på dig och göra dem med armarna bakom dig, vilket är särskilt bra för triceps och ryggen.

alante-x