Inga resultat?

Så du har bantat och tränat som en galning i flera veckor och ingenting har hänt? Vågen har inte rört sig en millimeter och du har fortfarande lika svårt att lyfta en hantel på ett kilo som den första dagen i gymmet? Var inte orolig, med några enkla justeringar kommer du snart att börja få de resultat som du eftertraktar.

Uteblivna träninsgresultat

Till de vanligaste anledningarna till att du inte ser resultat av träningen hör saker som felaktig teknik, utmattning, brist på variation och dålig progression. För att få resultat är det viktigt att du hela tiden ger dig själv nya utmaningar och verkligen tar i. En bra regel är att slutet av varje pass/repetition känns så jobbig att man knappt orkar, och att man tränar regelbundet. Om du inte svettas eller blir andfådd så räknas knappast aktiviteten som träning.

Går inte ner i vikt

Om du inte går ner i vikt så finns det i princip bara en förklaring, hur hårt det än kan låta: du konsumerar fler kalorier än du förbränner. Genom att noggrant dokumentera allt du äter och hur mycket du tränar kan du snabbt se var du går snett. Det finns idag många bra appar där du snabbt och enkelt kan logga allt du gör och få tips om hur du bäst kan uppnå de resultat du vill få. Sikta på att gå ner max ett halvt kilo i veckan och för att du ska klara det bör du skapa ett kaloriunderskott på ungefär 500 kcal om dagen, vilket kan fördelas mellan träning och kost.

alante-x