Om du skadar dig

Ibland är olyckan framme och om du tränar intensivt får du nästan räkna med att du skadar sig någon gång i livet. Oftast handlar det om enkla sträckningar eller mindre muskelbristningar, men det kan också gå så pass illa att du inte kan träna på flera veckor.

Misstänker du att du kanske tagit i lite för hårt eller om du har en värk som inte går bort kan du börja med att kolla upp dina symptom hos Vårdguiden, där det finns massor med bra information och råd. Tveka inte heller att uppsöka läkare och var alltid noga med att lyssna på din kropp.

Skillnaden mellan att träna hårt och att träna för mycket brukar egentligen vara något som man kan känna själv. Om man till exempel upplever lite värk när man tar i är det helt normalt, men om smärtan blir intensiv eller känns som ett hugg så är risken att det skett en skada ganska stor.

För att undvika allvarliga skador vid träning bör man alltid se till att man gör sin aktivitet i en bestämd och kontrollerad takt och att man alltid är tillräckligt uppvärmd. Se gärna till att ha tillgång till is då många skador kan lindras snabbt, och ta alltid tid för återhämtning.

alante-x