Motiverande musik

Musik har en enormt kraftfull påverkan på människans sinne och humör, och det här är något man kan vända till sin fördel vid träning. En peppande låt i löpspåret eller en tung tongång när den extra vikten ska lyftas är både kul och motiverande faktorer som hejar på.

Musikalisk forskning

Nyligen avslutades en studie i Tyskland mellan forskare och Amazon där målet var att man skulle göra en lista på de 60 absolut mest motiverande låtarna för folk som tränar. Låtarna hämtades från mycket olika musikstilar, allt från hip hop och hårdrock till pop och dansmusik, då forskarna kommit fram till att det inte bara är rytmen som räknas utan även texten och vem som sjunger.

Den mest motiverande låten av alla, enligt undersökningen, var Power med Kanye West som förenar en rask marschtakt med en text om att vara mäktig och kraftfull. Andra låtar som kom med på listan var One Kiss med Calvin Harris och Dua Lipa, en medryckande danslåt som får varje löpare att öka takten, Thunderstruck med AC/DC som ger extra energi och naturligtvis den gamla klassikern Eye of the Tiger med Survivor, som för tankarna till boxning och kamp.

alante-x