Saras recept

Saras recept

Är du sugen på att duka fram något riktigt gott till middagen? Då ska du testa Saras recept! På en vanlig tråkigt måndagkväll är det inte så konstigt om man bara rör ihop en enklare måltid till sig själv och familjen, men ibland kan det vara roligt att testa något nytt. Vad sägs till exempel om att laga till en riktigt mustig höstgryta som både innehåller nyttiga födoämnen och doftar ljuvligt av rödvin? Eller har du kanske ställt in siktet på efterrätten och vill avnjuta en fluffig chokladmousse tillsammans med en klick grädde och bär? Saras recept ger dig all information du behöver.

Saras recept bjuder till fest

Ibland är det roligt att ställa sig vid spisen och ägna extra mycket tid åt att få fram de rätta smakerna. En smakrik höstgryta är perfekt för det ändamålet eftersom det ofta tar lite tid att låta smaker träda fram. Sätt på bra musik och häll upp ett glas vin till dig själv medan du lagar maten så kommer du garanterat trivas i stunden. Köp hem en god köttbit eller håll dig till växtbaserad kost om du vill, det momentet väljer du helt själv. Hacka lök och stek gärna i både smör och olja, det är ett litet trick från Saras recept.

Saras recept är både goda och nyttiga

I det franska köket sägs det ibland lite humoristiskt att det bara finns tre regler, nämligen ”smör, smör och smör”. Använd dig av riktigt smör när du ska laga en god gryta, för det utgör själva grunden för hela smaken. Fräs upp flera lökar och blanda med vitlök och de kryddor som du föredrar. Sedan är det dags att ha i köttet eller det du har valt att laga till. Häll på vatten och generöst med fond innan du låter småkoka under lock i minst en timme. Enligt Saras recept är det bäst att låta matlagningen ta så mycket tid som den faktiskt behöver.

En god efterrätt

Efter en smakrik gryta kanske du vill runda av måltiden med något sött? Det är särskilt gott om man har ätit väldigt kryddstark mat. När det gäller efterrätter verkar det inte finnas några gränser för vad man kan göra. Är du sugen på glass och bär, en god paj eller något med choklad i? Det är nog många som håller med om att choklad är något av det godaste som finns. Om du är på jakt efter någon ny efterrätt i den genren kan du prova på Saras recept på chokladmousse som både går att göra nyttig eller lite mer söt.

Saras recept på chokladmousse är lätt att variera. Du kan själv välja om du vill göra det till en ljus chokladmousse eller till en mörk variant genom att helt enkelt välja ut en choklad med den kakaohalt som du föredrar. Börja med att smälta chokladen i ett vattenbad och mixa ihop med en banan. Tillsätt lite honung och så mycket mjölk som du vill ha. Det är mjölken som kommer avgöra vilken konsistens det blir på din mousse. Detta är grunden till din goda efterrätt, men om du vill att den ska bli lite sötare kan du mala ner två dadlar. Ifall du vill kan du byta ut mjölken mot grädde och banen mot sirap eller socker. En del tycker om att ha lite extra kakao i. Det fina med Saras recept är att det går att variera!

Lätt att laga

Grundtanken bakom Saras recept är att alla ska hitta inspiration till att laga något nytt. Man behöver inte ha ett färdigt recept där varje steg är noga uttänkt, utan var bara noga med att smaka av under tiden som du lagar till dina rätter. Saras recept är något för den som vill experimentera lite mer i köket men ändå hålla sig till en grundstomme för att inte riskera att misslyckas. På så sätt kan man själv bestämma hur nyttigt man vill laga. Ibland är det kul att prova marätter som man aldrig hade kommit på tanken att göra själv. Se bara till att ha mycket tid så att du kan njuta av matlagningen!